Arjan Zuidijk pakt 2e plaats in zwaargewicht poule op N.K.A. Oyama Cup
4 november Zevenbergen

Arjan nam als enige deel aan de Oyama Cup van de N.K.A. op zondag 4 november te Zevenbergen. Na de weging werd al duidelijk dat het een heel zwaar toernooi voor hem zou worden want hij was de lichtste zwaargewicht in zijn poule met diverse tegenstanders die soms meer dan 20 tot 30 kg zwaarder wogen.

 

In zijn eerste partij moest hij aantreden tegen een sterke Russiche zwarte bander en na de reguliere tijd + verlenging was er geen winnaar en het werd wegen. Arjan bleek 12 kg lichter te zijn waardoor hij doorging naar de kwartfinale. Hier trof hij een Belgische tegenstander waar hij van won in de 2e ronde op KO.

In de halve finale moest hij aantreden tegen de 6 voudige kampioen van de Oyama Cup ; Mark de Roodt. Een bijna onhaalbare opgave daar Mark de Roodt een van de allerbeste vechters is van de laatste 10 jaar. Maar Arjan vocht een geweldige taktische partij en doorstond het geweld van zijn tegenstander en na de partij + verlenging werd het wegen. Mark de Roodt bleek maar liefst 22 kg zwaarder te wegen waardoor Arjan geheel onverwacht de finale bereikte.

Hier moest hij aantreden tegen wederom een Russische zwarte bander maar deze tegenstander was te sterk en had teveel routine. In de 2e ronde liep hij op een harde leverstoot en een paar seconde later was het over toen hij er een leverstoot overheen kreeg. Resultaat een meer dan verdiende 2e plaats op dit sterke toernooi waar veel sterke kyokushin landen aan meededen.

Arjan van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat. Complimenten voor de organisatie want alles was meer dan perfect geregeld en ook de aankleding en scheidsrechterkorps verdienen een dikke pluim, heel professioneel en goed. Volgend jaar zullen we weer aanwezig zijn en dan met meer Musashi karateka's

Heren + 80 kg

1. Aleksander Ibragimow (Rusland)

2. Arjan Zuiddijk (Nederland)

3. Mark de Roodt (Nederland).

oyama_cup_4_nov_2007_arjan4.jpg 

oyama_cup_4_nov_2007_arjan1.jpg 
oyama_cup_4_nov_2007_arjan2.jpg