Een sportief 2012
20 december, Strijen


Together we are United, ready for the upcoming challenges ahead and so Kyokushin will live forever !! The One World, One Kyokushin principal is NOT about political Kyokushin. Please fight that fight elsewhere.

We can show the world of kyokushin that we are above all this splitting of factions. We are a united Kyokushin as we were before the passing of Sosai. Unified we are unbreakable, and we wo...uld see Sosai smile in heaven. The man created what we have, we owe it to him to unite. Do you really think he is happy with what has become of his Kyokushin?

"We will look upward to wisdom and strength ...... Not seeking other desires .?....." Kyokushinkai, Osu !!

DVD 15e Open Kyokushin Zomerkamp leverbaar
23 november 2011 Strijensas

DVD van het 15e Open Kyokushin Zomerkamp is leverbaar!
Het 15e Open kyokushin Zomerkamp werd gehouden in Strijensas en er waren 55 deelnemers van 11 kyokushin Dojo's, te weten: Musashi Dojo Westmaas, Musashi Dojo Barendrecht, Ryuto Dojo Rotterdam, Sahinbas Dojo Leiden, Senshi Dojo Middelharnis, Shinobu Dojo Deventer, Bruers Dojo Goirle, Ben & Bouk Dojo Leiden, Mas Oyama Dojo Den Helder, Chikara Dojo Amersfoort en Ton Neuhaus Dojo Oosterblokker! Alle deelnemers die een DVD hebben besteld (en betaald) gaarne even een mailtje sturen aan mij voor verdere afhandeling... osu!

Johan 3e op Senshi Cup zwaargewichten
26 november 2011, Oude Tonge

                 


Johan prima prestatie voor je 1e maal dat je meedoet aan een kyokushin
toernooi, osu!

Mijn reactie op de grove beschuldigingen uit Groningen
5 november 2011 Rotterdam

Osu shihan, sensei, sempai en alle leden van de NKO!

Na kennis genomen te hebben van de bedroevende nasleep van het examen d.d. 31 oktober jl. is mijn reactie als volgt: toen Peter Musch aantrad op onze maandelijkse kadertraining zag ik dat zijn verrichtingen ver, héél ver beneden de maat lagen van een bruine bander. Ik heb toen een persoonlijk gesprek met hem gevoerd en hierbij bleek mij dat zijn kennis van het karate (technieken, benamingen enz.) op een zéér laag peil stond. Ik was dan ook met stomheid geslagen toen hij mij meedeelde dat hij in het najaar examen zou doen voor leraar (1e dan).

Tijdens dit gesprek heb ik hem toen geadviseerd zeker nog een jaar te wachten met het doen van examen. Ik heb hem toen de exameneisen van wit t/m zwarte band overhandigd en hem gezegd dat als hij de tijd zou nemen, wij hem met het op peil brengen van zijn kennis zouden helpen. Hij deelde mij mee dat hij ook wel inzag dat hij te kort schoot. Als reden hiervan gaf hij op dat nooit die aandacht had gekregen die hij bij ons had. Uiteraard ben ik hierop niet ingegaan omdat ik de grenzen tussen leraar en leerling niet wilde overschrijden. In ieder geval was Peter het met mij eens dat het zo niet kon en hij zegde mij toe dat hij de tijd zou nemen om zijn schrikbarende achterstand weg te werken.

Aan deze toezegging heeft hij zich niet gehouden. Zelfs het aanbod van shihan Sjaak om tijdens het Zomerkamp speciale prive kata les te krijgen wees hij resoluut van de hand want hij zou door zijn leraar wel klaargestoomd worden. Peter heeft toch examen gedaan en het resultaat hebben wij gezien. Het was een ontstellende vertoning. Zelfs de choreografie van de kata’s wist hij niet en zelfs de meest elementaire kihon technieken waren van een zeer bedroevend niveau. En dat moet dan straks aan de kinderen les gaan geven. Voor mij was het op die avond een overduidelijke zaak dat deze man geen leraar kon zijn en dat hij zich eerst moet gaan bekwamen omdat te zijner tijd wél te zijn. Dit hebben wij hem die avond ook duidelijk gemaakt en alle examen commissie leden hebben dit keurig en respectvol overgebracht.

Hoe jammer nu toch dat hij na eerst in een gesprek met mij zijn tekortkomingen toegaf, nu rare dingen over ons gaat zeggen en schrijven. Klaarblijkelijk heeft hij en zijn leraar grote moeite met het eerlijk zijn tegenover zichzelf en met het zo essentiële respect in het kyokushin. Hoe dan ook op deze wijze kunnen wij niet verdergaan met deze man en ik sta dan ook vierkant achter de unanieme beslissing om hem als NKO lid te royeren na eerder op 5 oktober dit al met zijn leraar te hebben moeten doen.

We gaan gewoon door op de ingeslagen weg…

Osu ! Hanshi Marius Goedegebuur (lid van de N.K.O. examen commissie).

Kijkoperatie shihan Sjaak van de Velde
1 november Rotterdam

Op dinsdag 1 november is shihan Sjaak van de Velde opgenomen in het Maasstad ziekenhuis te Rotterdam voor een kijkoperatie aan zijn rechterknie. De behandelend chirurg heeft wat oneffenheden verwijderd van het kraakbeen en shihan moet nu revalideren en krijgt fysiotherapie om het een en ander te versnellen. Wij wensen shihan veel succes en hopen hem snel terug te zien in de Dojo... osu !!

Mededeling betreffende de N.K.O.
3 november 2011

Per vandaag 3 november 2011 maakt Dojo Sandokai uit Muntendan geen deel meer uit van de Nederlandse Kyokushin Organisatie. De N.K.O. heeft alle banden met deze Dojo verbroken door wangedrag van Peter Musch die het nodig vond om de 5 shihans van examen commissie van de N.K.O. zwaar te beledigen via social media omdat hij is gezakt voor zijn Shodan graad. Een ieder heeft met zijn ogen kunnen waarnemen tijdens het examen dat het allemaal onvoldoende was en de technieken zwaar onder de maat waren.

Er was geen enkele twijfel en de beslissing was unaniem en is genomen door Hanshi Marius Goedegebuur, shihan Sjaak van de Velde, shihan Goksel Sahinbas, shihan Herman Wijnbelt en shihan Can Sahinbas. Zijn leraar Jan Norder was al op 5 oktober 2011 uit de N.K.O. gezet en geroyeerd vanwege dezelfde reden en nu is dan ook Peter Musch geroyeerd. Mensen hebben altijd veel kritiek op anderen maar vergeten wel eens goed in de spiegel te kijken en eerlijk tegenover zichzelf te zijn. Want er zijn maar 2 mensen die vraagtekens zetten bij deze beslissing en voor de rest was het overduidelijk.

Wij binnen de N.K.O. willen de examen kandidaten zuiver en eerlijk blijven beoordelen en zullen nooit consessies doen t.o.v. het niveau van de examen kandidaten. Wie daar toch problemen mee heeft is niet langer welkom bij de N.K.O. Wangedrag, disrespect en achterbakse aanvallen via welke weg dan ook zullen nooit worden getolereerd en passend worden aangepakt want dat is kyokushin onwaardig... osu!

namens het bestuur van de N.K.O.

Hanshi Marius Goedegebuur
Shihan Sjaak van de Velde
Shihan Can Sahinbas
Shihan Herman Wijnbelt
Shihan Goksel Sahinbas

Artikel Algemeen Dagblad: Hond heeft "mazzel" na val van stuwdam
26 oktober 2011

Artikel Kompas: Shihan Sjaak is een ijskouwe held
26 oktober 2011

N.K.O. her-examens Shodan, Nidan en Sandan
31 oktober 2011 Westmaas

Op maandag 31 oktober is het her-examen afgenomen voor Shodan, Nidan en Sandan voor een aantal kandidaten die eerder dit jaar in juni gezakt waren. Het examen duurde ongeveer 3 uur en de examen commissie N.K.O. bestond uit Hanshi Marius Goedegebuur, shihan Sjaak van de Velde, shihan Can Sahinbas, shihan Herman Wijnbelt en shihan Goksel Sahinbas. Alle examen kandidaten werden onderworpen aan een zware test en moesten 9 kata's lopen voor de graad waarvoor ze opgingen, te weten : alle 5 Pinans, de Sanchin Kata, Tsuki no Kata en 2 kata's behorende voor Shodan te weten : Tensho Kata en Saiha Kata. De kandidaten voor Nidan moesten daarnaast ook de Kanku dai Kata en Seinchin Kata laten zien aan de examen commissie. Sensei Abdul Bensaid die opging voor Sandan mocht een keuze kata kiezen uit de Seipa Kata, Sushio Kata of Garyu Kata. Hij koos voor de Seipa kata die hij voortreffelijk liep !

Na kort beraad van de 5 leden van de examen commisie volgde de uitslag : Sensei Abdul Bensaid van Ben & Bouk Dojo Leiden geslaagd voor Sandan, Sensei Andre van der Hulst van Shinobu Dojo Deventer geslaagd voor het technisch examen Nidan, op het komende Lentekamp april 2012 zal hij zijn 40 man Kumite moeten volbrengen van 2 minuten elk, Sensei Monique Corbeels van Bruers Dojo Goirle geslaagd voor Shodan, Jim Roelen van Bruers Dojo Goirle geslaagd geslaagd voor Shodan, Peter Musch van Sandokai Muntendam unaniem gezakt voor Shodan, Edward Roggeveen van Musashi Dojo Barendrecht geslaagd voor 1e kyu en Patrick Wesdorp van Musashi Dojo Westmaas geslaagd voor 2e kyu. Etienne Haneveld van Sahinbas Dojo Leiden was helaas te geblesseerd om examen te kunnen doen maar t.z.t. zal daar een geschikte datum voor geprikt worden. Bij deze willen wij alle examen kandidaten die geslaagd zijn feliciteren met hun behaalde graad en hun veel veel succes wensen op hun verdere weg in het Kyokushin. Train hard, train veel en wees eerlijk tegenover jezelf en je omgeving ..... this is the true Kyokushin Way !!! Osu !!!

Radio interview met Radio Rijnmond
25 oktober 2011
Img Shihan en Mazzel


Strijense karateleraar redt hond uit stuwmeer

Voor hem was het vanzelfsprekend maar de plaatselijke hulpdiensten waren niet echt blij met de actie van Sjaak van de Velde uit Strijen. Hij sprong vorige week zijn hond achterna, toen die in een Duits stuwmeer was gevallen.

De karateleraar liep tijdens zijn vakantie eind vorige week over de stuwdam bij de Kronenburger See in Duitsland, toen zijn hond in het 15 meter lager gelegen stuwmeer viel. Sjaak twijfelde niet en sprong zijn 17 maanden oude boxer achterna. Het water bleek ijskoud te zijn, zodat Sjaak zelf in de problemen kwam, want tegen de betonnen wanden van de dam was niet op te klimmen.

Katrol
Twee jongens op een brommer zagen Sjaak en zijn hond in het water liggen. Ze belden 112 en wisten een passerend busje aan te houden. De bestuurder van het busje had een katrol met elektriciteitsdraad in zijn auto. Met veel moeite kon daarmee eerst de hond uit het water worden gehaald en daarna Sjaak zelf. De twee hadden toen al zo’n twintig minuten in het water gelegen.

Net op tijd
De inmiddels gearriveerde hulpdiensten vonden de actie van de Strijenaar moedig, maar ook erg onverstandig. Het water van het meer was maar 2 graden en Sjaak’s lichaamstemperatuur was behoorlijk gedaald. De zwempartij had volgens de internist van het plaatselijke ziekenhuis geen vijf minuten langer moeten duren.
Na één nachtje ziekenhuis en de nodige onderzoeken mochten Sjaak en zijn hond, met de toepasselijke naam Mazzel, weer naar huis. En de vakantie van 2011 zullen ze allebei nooit vergeten.

Jack Kerklaan sprak met Sjaak van de Velde over zijn heldhaftige actie.

Het interview is: hier te beluisteren

Bron: TV-Rijmond

Mededeling betreffende de N.K.O.
5 oktober 2011


Per vandaag 5 oktober 2011 maakt shihan Norder geen deel meer uit van de Nederlandse Kyokushin Organisatie. De N.K.O. heeft alle banden met hem verbroken ... osu !

Bruers Dojo Goirle sluit zich aan bij de Nederlandse Kyokushin Organisatie
18 september 2011

Bij deze verwelkomen wij sensei Harry Bruers, sensei Maikel Verhoeven em sensei Robert de Krijger, met hun start bij de N.K.O. Jarenlang is er al bijzonder goed kontakt tussen de sensei's die eigenlijk vaste bezoeker zijn van de kadertrainingen en kampen en dat heeft beide partijen er toe doen besluiten om verder te gaan binnen de N.K.O. Dit is inmiddels al de 6e kyokushin Dojo die dit jaar besluit om zich aan te sluiten bij de NK.O. en een groot compliment voor de democratische organisatie. De Nederlandse Kyokushin Organisatie is blij met deze gerespecteerde kyokushin Dojo uit Goirle die vanaf vandaag een volwaardig N.K.O. lid zal. Wij wensen Bruers Dojo en beide sensei's heel veel succes met hun leerlingen en hopen op een jarenlange onderlinge respectvolle samenwerking... osu!


Info
Nederlandse Kyokushin Organisatie.

Centrale katatraining + kadertraining. 
18 december, Westmaas

Bij deze de uitnodiging voor de komende Centrale Kadertraining. Iedereen is welkom vanaf 4e kyu en hoger, ongeacht bond of organisatie. Het dringende verzoek van mij om even van te voren te laten weten of dat u komt of dat u verhinderd bent, dit i.v.m. het maximum aantal deelnemers per training. Opgave of afzegging via (0031-6-19-434897) of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik hoop u allen wederom te mogen begroeten in een ontspannen sfeer.

Osu shihan Sjaak van de Velde

Programma overzicht : Seinchin Kata 2e Dan,  Kanku-dai Kata 2e Dan, 7 Kyokushin Kumites

{mosmap width='500'|height='400'|lat='51.788285'|lon='4.469762'|zoom='15'|zoomType='Large'|zoomNew='0'|mapType='normal'| showMaptype='1'|overview='0'|text='Musashi Dojo Westmaas Koetsveldlaan 19 3273AL westmaas'|lang=''}

Plaats
Sporthal Westmaas. Koetsveldlaan 19 3273 Westmaas
Docenten
Shihan Sjaak van de Velde
Organisatie
Nederlandse Kyokushin Organisatie
Tijd
10.00 - 12.00
Wie
Toegankelijk voor 4e t/m 1e kyu, Shodan en hoger
Bond
Niet relevant
Kosten

€ 5 per les

Hoe vaak : 10 x per jaar (niet in juli en augustus)

Artikel Algemeen Dagblad: opening nieuwe Dojo in Heinenoord
17 augustus


Artikel de Echo: opening nieuwe Dojo in Heinenoord
12 augustus


Artikel Kompas opening nieuwe Dojo in Heinenoord
10 augustus

Open dagen Musashi Dojo's
22 t/m 26 aug, alle lokaties
Open dagen

Flyer Musashi 2011 en sponsor aktie
5 augustus 2011


Deze poster zal verspreid worden in week 33 15 t/m 19 augustus 2011 met een totaal aantal van 32338 stuks in de gehele Hoeksche Waard
In januari 2012 zal dit een vervolg krijgen en een ieder die dan weer wil sponsoren of dit maar mee wil doen kan kontakt opnemen met shihan Sjaak van de Velde (op tijd opgeven aub, december 2011). Voor slechts 100 of 200 euro staat uw bedrijf er de volgende keer ook bij. Wij danken alle onderstaande sponsors nog eens speciaal voor hun bijdragen om deze flyer te verspreiden mogelijk te maken.

Ben & Bouk Dojo Leiden sluit zich aan bij de Nederlandse Kyokushin Organisatie
1 juli 2011

Bij deze verwelkomen wij sensei Abdul Bensaid en sensei Farid Boukhidous en al hun leerlingen, met hun start bij de N.K.O. Jarenlang is er al bijzonder goed kontakt tussen sensei Abdul die eigenlijk vaste bezoeker is van de kadertrainingen en kampen en dat heeft beide partijen er toe doen besluiten om verder te gaan binnen de N.K.O. De Nederlandse Kyokushin Organisatie is blij met deze gerespecteerde kyokushin Dojo uit Leiden die vanaf vandaag een volwaardig N.K.O. lid zal. Wij wensen Ben & Bouk Dojo en beide sensei's heel veel succes met hun leerlingen en hopen op een jarenlange onderlinge respectvolle samenwerking... osu!


Info Nederlandse Kyokushin Organisatie.

Opening nieuwe Musashi Dojo
16 augustus Heinenoord

Op dinsdag 16 augustus zal de opening zijn van de nieuwe Musashi Dojo te Heinenoord. Karate lessen zullen voortaan worden verzorgd worden in sporthal de Tienvoet van 17.30 tot 18:30 voor de jeugd t/m 14 jaar en voor senioren van 18:30 tot 19:30 uur. Iedereen is welkom om een aantal proeflessen te volgen.

Deze Dojo ligt zeer centraal t.o.v. de andere Dojo's. Westmaas ligt op 3 km, Barendrecht op 2 km en Rotterdam op 4 km afstand.

{mosmap width='500'|height='400'|lat='51.824403'|lon='4.476985'|zoom='14'|zoomType='Large'|zoomNew='0'|mapType='normal'| showMaptype='1'|overview='0'|text='Musashi Dojo Tienvoet 2 3274 BN Heinenoord'|lang=''}

Kyokushin seminar in Ben & Bouk Dojo
26 juni 2011 Leiden

Op zondag 26 juni 2011 zullen shihan Sjaak van de Velde, Hanshi Marius Goedegebuur en shihan Herman Wijnbelt een kyokushin seminar verzorgen in de Ben & Bouk Dojo te Leiden op uitnodiging van sensei Abdul Bensaid en sensei Farid Boukhidous. Later op de dag staat er een vergadering op het programma voor alle bestuursleden van de Nederlandse Kyokushin Organisatie die o.l.v. shihan Sjaak van de Velde een speciale vergadering hebben belegd.

40e Open Kyokushin Strandtraining
24 september Strijen Sas

Poster

Deze 40e Kyokushin Winterstrandtraining zal worden gehouden in het natuurgebied Overlanden en staat o.l.v. Shihan Sjaak van de Velde en Hanshi Marius Goedegebuur.
De strandtraining gaat altijd door ongeacht weersomstandigheid of temperatuur. Zwarte banders van andere Dojo's kunnen ingezet worden als gast docent. Uiteraard gaan we het laatste half uur weer het water in om Kumite te doen.


De training zal ongeveer 3 uur duren met in het midden een kleine pauze waarbij gratis koffie, limonade en broodjes kaas worden verstrekt.
Kom allen meedoen en dit zijn de fijnste trainingen om jezelf te bewijzen en grenzen te verleggen, het enige wat je nodig hebt is echt Kyokushin spirit... Osu!


Schrijf u in!

Sponsor Gebroeders Stelloo
1 juni 2011 Strijen

Dubbel DVD 12e Open NK Kyokushin is leverbaar
14 juni Baarle Nassau

Vanaf vandaag is de dubbel DVD leverbaar van het 15e Open Kyokushin Lentekamp welke in Baarle Nassau is gehouden van 15 t/m 17 april 2011. Deze unieke dubbel DVD geeft een goed beeld van het zware Kyokushin Lentekamp en de examens met de daarbij bijbehorende zwaarste test in de vechtsport: de 30, 40 en 50 man Kumite van 2 minuten elk.

Bestellingen gaan alleen maar via Frank Wienneke via deze link.

Kaft NK kamp 2011

Budokai Senshi sluit zich aan bij de Nederlandse Kyokushin Organisatie
11 juni 2011

Bij deze verwelkomen wij sensei Jaques van Roosmalen en al zijn leerlingen met hun start bij de N.K.O. Er waren al goede kontakten over en weer en ook tijdens het NK was er een goede samenwerking en dat heeft beide partijen er toe doen besluiten om verder te gaan binnen de N.K.O. De Nederlandse Kyokushin Organisatie is blij met deze gerespecteerde kyokushin Dojo uit Middelharnis die vanaf vandaag een volwaardig N.K.O. lid zal. Wij wensen Budokai Senshi en sensei heel veel succes met zijn leerlingen en hopen op een jarenlange onderlinge respectvolle samenwerking... osu!


Info Nederlandse Kyokushin Organisatie.

Mailing van sensei Jacques van Roosmalen:
Osu Kyokushin vrienden en betrokkenen,

Hierbij willen we iedereen informeren dat Budokai Senshi heeft besloten om lid te worden van het N.K.O. / E.K.O. / U.F.K.K. van Shihan Sjaak van de Velde. Deze keuze is door alle leden inclusief onszelf gemaakt en de voornaamste redenen voor dit besluit zijn;

  •  De betrokkenheid van Shihan Sjaak de afgelopen periode.
  •  Het vertrouwen wat wij de afgelopen periode hebben gekregen bij organisatie van toernooien en/of deelname hier van.
  •  De openheid en vrijheid in eigen handelen.
  •  De vele activiteiten die worden georganiseerd.
  •  Geen betaling van bondscontributie.
  •  En bovenal het streven naar 1 kyokushin zonder grenzen of persoonlijke kift naar een ander.

Het is een nieuwe start en met het oog op de toekomst , hebben we de naam van Dojo Senshi in Budokai Senshi veranderd. Hebben jullie vragen? Stel ze gerust we zijn een open vereniging.

Osu! Sensei Jacques van Roosmalen

Groot tuinfeest met heerlijke BBQ
25 juni 2011 Strijen


Op zaterdag 25 juni 2011 houden we ter afsluiting van dit succesvolle en sportieve kyokushin seizoen een grote BBQ met tuinfeest. In de begin jaren van Musashi was dit een jaarlijks festijn en we willen dit graag weer in eren herstellen omdat er weer veel vraag naar is. Het is ook een leuke manier om elkaar nog beter te leren kennen. Iedereen is welkom van leerlingen tot goede kyokushin vrienden en speciale kennissen van Shihan Sjaak. De BBQ zal weer verzorgd worden net als in Baarle Nassau want dat was grandioos, veel vlees, lekkere salades en een ieder krijgt zijn eigen portie. Het tuinfeest zal om 15.00 uur gaan aanvangen, (niet eerder) om 16.30 uur zal de BBQ opgestart worden. Adres : Nieuwe Haven 47, 3291GA, Strijen
De muziek 's avonds vanaf 20:30 uur wordt verzorgd door de Golden Earring.

 Graag uw eigen stoelen meenemen!

15e Open Kyokushin Zomerkamp
9 t/m 11 september Strijen Sas

Poster zomerkamp2011

Geheel verzorgd inclusief eten en drinken
60 euro voor een heel weekend kyokushin

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 september 2011 wordt voor de 15e maal dit Kyokushin Zomerkamp georganiseerd voor jeugd kyokushin karateka’s 7 t/m 14 jaar en voor senioren 15 t/m 70 jaar !  Dit is zoals gebruikelijk een open kyokushin kamp dus iedereen is welkom mee te doen. Organisatie is niet belangrijk.


Centrale technische Dangraad examens Shodan, Nidan en Sandan
27 juni 2011 Westmaas

Op deze dag zal het 2e gedeelte van het Dan-graad examen moeten worden volbracht en en ditmaal zal het een technisch examen behelzen waarbij de 14 kandidaten 4 uur lang moeten laten zien dat hun beheersing van de Japanse benamingen in orde is, dat ze les kunnen geven en hun kennis kunnen overdragen aan de groep. Tevens zullen ze moeten laten zien dat het Kihon, Kata, Ippon Kumite, Kyokushin Kumite gedeelte meer dan in orde is. Bij goed gevolg zal aan het eind van het examen een certificaat en geborduurde originele U.F.K.K. band worden uitgereikt.

 

 

Centrale katatraining + kadertraining. 
19 juni, Westmaas

Bij deze de uitnodiging voor de komende Centrale Kadertraining. Iedereen is welkom vanaf 4e kyu en hoger, ongeacht bond of organisatie. Het dringende verzoek van mij om even van te voren te laten weten of dat u komt of dat u verhinderd bent, dit i.v.m. het maximum aantal deelnemers per training. Opgave of afzegging via (0031-6-19-434897) of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Ik hoop u allen wederom te mogen begroeten in een ontspannen sfeer.

Osu shihan Sjaak van de Velde

Programma overzicht : Yang-tsu Kata - 1e Kyu, Tensho Kata - 1e Dan, kanku-dai Kata - 2e Dan, Seipa Kata - 3e Dan, 7 Kyokushin Kumites

{mosmap width='500'|height='400'|lat='51.788424'|lon='4.470277'|zoom='15'|zoomType='Large'|zoomNew='0'|mapType='normal'| showMaptype='1'|overview='0'|text='Musashi Dojo Westmaas Koetsveldlaan 19 3273 Binnenmaas'|lang=''} 

 

Plaats
Gymzaal Westmaas, Koetsveldlaan 19, 3273 AL, Westmaas
Docenten
Shihan Sjaak van de Velde
Organisatie
Nederlandse Kyokushin Organisatie
Tijd
10.00 - 12.00
Wie
Toegankelijk voor 4e t/m 1e kyu, Shodan en hoger
Bond
Niet relevant
Kosten

€ 5 per les

Hoe vaak : 10 x per jaar (niet in juli en augustus)

39e Open Kyokushin Strandtraining
28 Mei Strijen Sas

poster Strandtraining
 

Deze 39e kyokushin Winterstrandtraining zal worden gehouden in het natuurgebied Overlanden en staat o.l.v. shihan Sjaak van de Velde en Hanshi Marius Goedegebuur.

De strandtraining gaat altjd door ongeacht weersomstandigheid of temperatuur. Zwarte banders van andere Dojo's kunnen ingezet worden als gast docent. Ditmaal gaan we niet in het water vanwege de temperatur van het water.

De training zal ongeveer 3 uur duren met in het midden een kleine pauze waarbij gratis koffie, limonade en broodjes kaas worden verstrekt.

Kom allen meedoen en dit zijn de fijnste trainingen om jezelf te bewijzen en grenzen te verleggen, het enige wat je nodig hebt is echt kyokushin spirit ...osu !!

Schrijf u in !!

Flyer Musashi 2011 en sponsor aktie
16 Mei 2011

Flyer voor- en achterkant

Deze poster zal verspreid worden de 20e week mei 2011 met een totaal aantal van 35429 stuks in de volgende wijken en dorpen : Rotterdam wijken : 3071 Feijenoord, Noordereiland, Kop van Zuid, 3072 Afrikaanderwijk, Katendrecht, 3074 Hillesluis. Hoekse Waard : 3271 Mijnsheerenland, Greup, Stougjesdijk, 3273 Westmaas. 3274 Heinenoord, Blaaksendijk, 3291 Strijen, Oudendijk, 3292 Strijensas, 3293 Mookhoek, 3297 Puttershoek en 3299 Maasdam.


In januari 2012 zal dit een vervolg krijgen en een ieder die dan weer wil sponsoren of dit maar mee wil doen kan kontakt opnemen met shihan Sjaak van de Velde (op tijd opgeven aub). Voor slechts 100 of 200 euro staat uw bedrijf er de volgende keer ook bij.  Wij danken alle sponsors nog eens speciaal voor hun bijdragen om deze flyer te verspreiden mogelijk te maken.

Advertentieblok

Dubbel DVD 12e Open NK Kyokushin is leverbaar
22 mei Barendrecht

Vanaf vandaag is de dubbel DVD leverbaar  van het 12e Open NK Kyokushin jeugd 7 t/ 17 jaar en open senioren poule 18 t/m 45 jaar. Bestelling gaan alleen maar via Frank Wienneke via deze LINK

Centrale katatraining + kadertraining.
15 Mei, Westmaas 

 

De open centrale Kata- en Kadertraining training van afgelopen zondag in Westmaas werd weer goed bezocht. Bij deze wil ik alle aanwezige Dangraad-houders van de Musashi Dojo's Barendrecht, Musashi Dojo Strijen, Sahinbas Dojo Leiden, Ryuto Dojo Rotterdam, Sandokai Dojo Muntendam, Shinobu Dojo Deventer, Breure Dojo Boxtel en Nihon Dojo Uden bedanken voor hun aanwezigheid en trainings arbeid. De volgende open centrale Kata - en Kadertraing zal plaatsvinden op zondag 19 juni en 8 dagen later zal op maandag 27 juni het Technisch Dangraad examen voor Shodan, Nidan en Sandan worden afgenomen van 19.00 tot 23.00 uur.

Zie u allen weer ...... en al deze trainingen zijn open voor alle kyokushin organisatie's en iedereen is van harte welkom
Osu !!

15e Open Kyokushin Lentekamp Baarle Nassau. 
15 t/m 17 April, Baarle Nassau 

Strive on! Be the greatest you can be. This is the true Kyokushin Way.

In het weekeind van 15 t/m 17 april werd het Open Kyokushin Lentekamp georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van Sportschool Musashi uit Strijen. Zoals ieder jaar werd het Lentekamp gehouden in sportcentrum De Blokken te Baarle Nassau. Aan dit Lente Kamp namen dit jaar een record aantal kyokushin karateka's deel. Een kleine 60 karateka’s van 11 verschillende Dojo’s zijn in 2 dagen tijd tot op de bodem van hun fysieke en mentale kunnen gegaan, en hebben in totaal 10 traditionele kyokushin trainingen van 2 uur afgewerkt en zichzelf beproefd.

 

{youtube}INclBYID75Y{/youtube}

Senshi Jeugd toernooi 6 t/m 13 jaar
2 april Oude Tonge

 

Zaterdag 2 april zijn we zeer gastvrij ontvangen bij sensei Jacques van Roosmalen voor deelname aan het jaarlijkse Senshi toernooi. Mooi, sportief en strak geleid kyokushin toernooi, complimenten bij deze voor de organisatie. Alle 5 de deelnemers vielen in de prijzen en namen weer een stukje ervaring mee naar huis. Brandon, Danny en Roman 2e plaats, Desley en Dave 3e plaats ..... osu !

 

Kyokushin toernooi Muramachi bokaal
6 Maart Spijkenisse

 

tekst volgt....

 

Uitslagen 12e Open Nederlands Kampioenschap jeugd 7 t/m 17 jaar
en open klasse senioren 18 t/m 45 jaar - 90 kg
27 Maart 2011, Barendrecht

 

Dit 12e Open Nederlands Jeugd Kampioenschap werd georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van Musashi Dojo en stond onder  auspiciën van de Nederlandse Kyokushin Organisatie  en was  echt open  voor karateka’s en budoka’s uit alle organisaties. Er namen 152 karateka's deel van 33 sportscholen uit o.a. Nederland en België. Er werd gestreden in 10 verschillende poules. De jeugd 7 t/m 17 jaar werd ingedeeld naar gewicht, leeftijd,  graad en ervaring. De senioren streden in 1 open gewichtsklasse poule 18 t/m 45 jaar onder de 90 kg

Flyer Musashi 2011 en sponsor aktie
18 Januari 2011

Deze poster zal verspreid worden in een sealpakket de 3e week januari 2011 met een totaal aantal van 41000 in de volgende wijken en dorpen : Rotterdam wijken : 3072 Afrikaanderwijk / Katendrecht, 3073 Bloemhof, 3074 Hillesluis, 3085 Zuidwijk. Hoekse Waard : 3271 Mijnsheerenland, 3273 Westmaas. 3274 Heinenoord. 3291 Strijen, 3295 ‘s Gravendeel, 3297 Puttershoek, 3299 Maasdam.

In april 2011 zal dit een vervolg krijgen en een ieder die dan weer wil sponsoren of dit maar mee wil doen kan kontakt opnemen met shihan Sjaak van de Velde.

>>> Voor slechts 100 of 200 euro staat uw bedrijf er de volgende keer ook bij <<<


 

Shinobu Dojo en Sandokai Dojo sluiten zich aan bij de Nederlandse Kyokushin Organisatie
2 Januari 2011

Bij deze verwelkomen wij na een proefperiode officieel sensei Andre en Miranda van der Hulst van Shinobu Dojo Deventer met hun start bij de N.K.O. Tevens verwelkomen wij sensei Mark Dol en sempai Peter Musch van Kyokushin Dojo Sandokai Muntendam. Dojo Shinobu en Dojo Sandokai zijn al jaren vaste klant op de N.K's en vele kyokushin evenementen en zijn dus zeker geen vreemde voor vele van ons. De Nederlandse Kyokushin Organisatie is blij met deze 2 kyokushin Dojo's en hun ervaren sensei's, die beide volwaardig N.K.O. lid zullen zijn. Wij wensen Shinobu Dojo en Sandokai Dojo veel succes met hun leerlingen en hopen op een jarenlange onderlinge respectvolle samenwerking ..... osu !!!

 

Info Nederlandse Kyokushin Organisatie

 

U.F.K.K. Kumite seminar o.l.v. shihan Sjaak van de Velde
15 Januari 2011, Drammen Norway

Nieuwjaarsboodschap shihan Sjaak
01 Januari 2011

 

 

 

 

Het gezegde luidt dat in het land der blinden, Een-Oog koning is. Hoe anders is de werkelijkheid. In het land der blinden is Een-Oog helemaal geen koning !. Integendeel!. In het land der blinden wordt Een-Oog namelijk helemaal niet begrepen. Hoe legt hij uit hij wilt ? Wat de bedoeling is van zijn akties ? De blinden verklaren hem maar al te vaak voor gek. Keer op keer benadrukken zij dat Een-Oog degene is die niet zien kan.

En omdat zij met zo velen zijn, zou hij ze bijna gaan geloven. Iets heel kleins in Een-Oog, blijft echter smeulen. Een verlangen dat de anderen hem ooit zullen begrijpen en zullen beseffen wat hij al die tijd heeft bedoeld. Dat smeulende in hem houdt hem gaande. Geeft hem hoop en levenskracht. "Eens, " denkt hij, "eens zullen ook zij het weten".

Ik denk dat iedereen zich wel eens Een-Oog voelt op welk gebied dan ook. Dat iedereen wel eens iets heeft van "Waarom begrijpen ze dat nou niet ? Het is zo eenvoudig !" En dan ervaren, dat niet ieder-een de moeite neemt een ander te begrijpen. Overschreeuwd als zij zijn, houden Een-Ogen vaak liever hun mond, denkend: "Laat maar, mijn tijd komt nog wel".

Maar voordat het zover komt duurt het altijd een hele tijd, omdat de blinden het smeulende in hen niet kunnen herkennen. En helaas zijn de blinden altijd in de meerderheid en zij gunnen de werkelijke Een-Ogen geen kans. Niet zolang Een-Ogen zich niet bekwamen in het werkelijk duidelijk maken, wat zij nou precies bedoelen.

Maar gelukkig is er progressie waar te nemen. In al onze blindheid hebben wij allemaal een stukje Een-Oog in ons. Een stukje Een-Oog dat door de ander niet wordt herkend. Konden wij maar, als blinden onder elkaar, afspreken om in het nieuwe jaar elkaars stukje Een-Oog een kans te gunnen. Door tijd voor elkaar te nemen, onze denkkaders wat op te rekken, onbevooroordeeld naar elkaar te luisteren. Te proberen door elkaars ogen te kijken. En niet te snel te denken dat alleen wij zelf volledig ziende zijn. Want dat laatste heeft ons wereldje voorals nog niet veel goeds gebracht.

Een fijn, gezond, sportief en verdraagzaam 2011 toegewenst en ik zie jullie allen weer in het nieuwe jaar.

OSU!!

Shihan Sjaak van de Velde